Thuisstudie bedrijfsbeheer
Praktische info
  • Lesgeld: 139 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 1-3 mnd
  • Erkend diploma: ja
  • Opleidingcheque: nee
  • KMO-portefeuille: nee

Schrijf je in

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.38 of via het contactformulier.

snelcursus bedrijfsbeheer vanuit thuis studeren opleiding cursus afstandsonderwijs bedrijfsmanagement vestigingsattest behalen

thuisstudie zelf studeren cursus bedrijfsbeheer korte termijn starten eigen zaak examencommissie zelfstandige worden

Erkend diploma bedrijfsbeheer

Je wil starten met je eigen zaak maar je hebt nog geen diploma bedrijfsbeheer. Via de thuisstudie bedrijfsbeheer bereid je je op de snelste manier voor op het examen bij de Centrale Examencommissie. Als je slaagt voor dit examen kan je dezelfde dag nog starten als zelfstandige. Deze manier van studeren is ideaal voor iedereen die een flexibele studiewijze zoekt.

Start direct met de thuisstudie bedrijfsbeheer

Omdat deze opleiding bedrijfsbeheer een thuisstudie is, kan je direct starten met je opleiding. Zo moet je niet wachten tot er een groepscursus bij jou in de buurt start. Het volledige cursuspakket wordt dan meteen naar jou toegestuurd. Je kan dus direct aan de slag. Je bepaalt zelf wanneer en hoe vaak je studeert. Maar het is zeker mogelijk om binnen de maand het examen te gaan afleggen en je eigen zaak te starten.

Begeleiding van persoonlijke docent

Tijdens je studie wordt je begeleid door je persoonlijke vakdocent. Deze docent is een ervaringsdeskundige en kent dus alle kneepjes van het vak. Wanneer je bepaalde zaken uit de cursus niet snapt of een vraagt hebt bij een berekening kan je hulp vragen via e-mail. Zo heb je steeds de hulp van iemand met kennis van zaken. Zelf bij een thuisstudie sta je er dus niet alleen voor.

Examengerichte cursus

De thuiscursus bedrijfsbeheer is een examengerichte cursus. Deze aanpak zorgt ervoor dat je na het volgen van deze spoedopleiding beschikt over voldoende kennis om te slagen voor het examen bij de Centrale Examencommissie. De cursus is immers speciaal ontwikkeld aan de hand van examenvragen en onze jarenlange ervaring.

Je kan hier een gratis proefhoofdstuk van de thuiscursus bedrijfsbeheer downloaden. Dit hoofdstuk geeft je een goed beeld van het niveau en de opbouw van cursusmateriaal. Wanneer je liever de volledige cursus inkijkt, ben je welkom op het secretariaat in Antwerpen, Brussel, Gent of Hasselt.

Extra informatie

Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd

Start direct met je cursus bedrijfsbeheer

Je kan elke dag starten met de opleiding bedrijfsbeheer. Je bepaalt zelf je studieritme. Omdat het om een thuisstudie gaat, moet je niet wachten tot er een lessenreeks begint. Zo kan je toch op een korte periode jezelf volledig voorbereiden op het examen. Je cursuspakket wordt met de post opgestuurd wanneer we je betaling ontvangen. Je kan het thuisstudiepakket ook komen ophalen in één van onze vier secretariaten in Antwerpen, Brussel, Gent of Hasselt.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Hij is speciaal ontwikkeld voor wie zo snel mogelijk het diploma bedrijfsbeheer wil behalen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. Als je wil studeren met veel flexibiliteit is deze thuiscursus zeker iets voor jou.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af bij het Ministerie van Economie en Middenstand (de centrale examencommissie). Dit examen is geautomatiseerd en leg je af op een computer. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen. Wanneer je vijftig percent behaalt krijg je onmiddellijk het erkende diploma bedrijfsbeheer mee naar huis. Je kan bij wijze van spreken dezelfde dag nog naar het ondernemingsloket of de boekouder om je zaak op te starten.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding bedrijfsbeheer bedraagt slechts 139 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan, als je dat wil, uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in

Je kan je inschrijven voor de cursus bedrijfsbeheer door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

 

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Rachid S. (Antwerpen)

Om mijn winkel te kunnen openen, heb ik eerst mijn diploma van bedrijfsbeheer nodig. Vrienden van mij hebben eerder al deze thuisopleiding bedrijfsbeheer gevolgd. Zij waren allen van de eerste keer geslaagd. Dat geeft mij extra vertrouwen.

Nico K. (Wervik)

Als ik vragen had bij de oefeningen van bedrijfsbeheer, kon ik altijd rekenen op mijn docent. Meestal had ik een dag later al een verhelderend antwoord. Het is fijn om op zo'n manier te kunnen studeren.

Lies O. (Baarle-Nassau, Nederland)

Vooraleer ik kan starten met mij eigen zaak in België moet ik eerst het vestigingsattest van bedrijfsbeheer behalen. Gezien mijn onregelmatige uren lijkt een thuisstudie mij de meest aangewezen manier om mij voor te bereiden op het examen.

Ties L. (Balen)

Deze cursus is de ideale voorbereiding op het examen bij de centrale examencommissie. Na een maand studeren ben ik het examen gaan afleggen en kon ik mijn eigen zaak starten.

Lees ook onze Ondernemersblog

Spoedcursus Bedrijfsbeheer Groepsles CVA

Vestigingswet gereglementeerde beroepen: wat wijzigt er?

De Vlaamse regering heeft begin 2017 beslist om de vestigingswet voor enkele gereglementeerde beroepen af te schaffen. Deze beslissing wekt …

Docent In De Kijker

Docent in de kijker: Marc De Wachter

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw staat bekend om zijn professionele en praktijkgerichte opleidingen. Onze docenten zijn dan ook stuk voor …

Boekhouder Gezocht

Gezocht: Hoofdboekhouder (m/v)

Ondernemersschool BV, leidende verstrekker voor beroepsonderwijs in Vlaanderen & Nederland, biedt een ruime keuze van meer dan 300 thuisstudies voor …

Page 1 of 3123»

Andere studierichtingen via het Centrum Voor Afstandsonderwijs

prijzen inclusief BTW

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!