Getuigschrift bedrijfsbeheer

Wat is het getuigschrift bedrijfsbeheer?

Het getuigschrift bedrijfsbeheer is een document dat je nodig hebt bij een aanvraag tot inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Elke Belgische onderneming is verplicht om zich hier bij in te schrijven. Het is dus niet van belang of het om eenmanszaak (natuurlijk persoon) of een vennootschap (rechtspersoonlijkheid) gaat. Wil je zo snel mogelijk je getuigschrift bedrijfsbeheer behalen? Schrijf je dan nu in voor een spoedcursus.


Ik denk dat ik al een diploma bedrijfsbeheer heb

Dat kan, verschillende diploma’s omvatten ook het getuigschrift bedrijfsbeheer. Onder andere alle hogeschool en universiteitsdiploma’s worden aanvaard om je kennis van bedrijfsbeheer te bewijzen. Ook met diploma’s van bepaalde richtingen uit het secundair onderwijs kan je je kennis van bedrijfsbeheer aantonen. Om volledig zeker te zijn of jouw diploma voldoende is, raden we aan om een ondernemersloket te contacteren. Zij bekijken situatie per situatie of in je diploma in aanmerking komt om je kennis van bedrijfsbeheer mee aan te tonen.

Er bestaat ook de mogelijkheid om op basis van je relevante ervaring de kennis van bedrijfsbeheer aan te tonen. Uit ervaring weten we dat dit zeer zelden wordt toegekend en dat het steeds een heer lange procedure is. Het examen afleggen bij de Centrale Examencommissie na een versnelde opleiding gaat veel sneller.


Hoe kan ik mijn getuigschrift bedrijfsbeheer snel behalen?

Veruit de snelste manier om je getuigschrift bedrijfsbeheer te behalen is het examen bij de Centrale Examencommissie af te leggen. Dit is een dienst van de overheid die, onder andere, het examen bedrijfsbeheer afneemt. Je kan er ook terecht om je beroepsbekwaamheidsbewijs te behalen. Dit bekwaamheidsbewijs heb je voor bepaalde beroepen nodig wanneer je als zelfstandige wil starten. Een overzicht van die lijst vind je op deze pagina.

De ideale en snelste voorbereiding op het examen bedrijfsbeheer is de groepsles bedrijfsbeheer. In 20 lessen wordt je perfect voorbereid op je examen. Zo kan jij binnen de maand al starten met je eigen zaak.

Je start met de lessen bedrijfsbeheer waar en wanneer je wil
De cursus bedrijfsbeheer bestaat uit 5 lessen van elk 4 uren. Een lessenreeks is verspreid over 2 weken en kan je zowel ‘s avonds als overdag volgen. Inschrijven doe je via knop “schrijf je nu in”.


Regelmatig plannen we nieuwe spoedcursussen bedrijfsbeheer bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Schrijf je nu in Volg een gratis proefles Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!