Kies een beroep dat bij jou past!

16/10/2020 Thomas Verlinden

Vlaamse jongeren blijken de arbeidsmarkt nauwlettend in de gaten te houden. Bovendien speelt deze een grote rol in het kiezen van een opleiding, zo blijkt uit cijfers van De Standaard. Deze trend is al enkele jaren aan de gang, maar komt nu meer dan ooit tot uiting. Werkzekerheid is immers een belangrijke factor in economisch moeilijkere tijden. Zo bleek onlangs ook dat job hopping steeds minder aantrekkelijk wordt. Jongeren kiezen resoluut voor een carrière bij hetzelfde bedrijf, en het liefst in een sector waar vacatures maar moeizaam ingevuld geraken.

Zo is er bijvoorbeeld ongelooflijk veel vraag naar opticiens. Vacatures die meer dan een jaar openstaan, zijn eerder regel dan uitzondering in België. Nochtans is het een aantrekkelijk beroep met veel ruimte om je eigen weg te bepalen. Daarnaast is het een beroep met gunstige arbeidsomstandigheden, en ontvang je ook een aantrekkelijk salaris.

Ook bij praktisch gerichte beroepen is er veel vraag naar gekwalificeerde stielmannen. Elektricien bijvoorbeeld, is een vak waar de vraag groter is dan het aanbod. Dat zorgt uiteraard voor opportuniteiten voor mensen die een carrièreswitch overwegen. Of wat dacht je van kok/restauranthouder? Ook hier zijn ongelooflijk veel openstaande vacatures te vinden. Goede schrijnwerkers zijn eveneens moeilijk te vinden. Wie graag bezig is met zijn handen, zou hier dus zeker en vast een nieuwe uitdaging in kunnen vinden.

Wie op zoek is naar een job in een ‘zachter’ beroep, maakt als begeleider in een kinderopvang een zeer goede kans. Ook daar is er immers een serieus tekort aan arbeidskrachten. Wie administratief zeer sterk is, doet er dan weer goed aan om deze sectie eens te doorlopen op gespecialiseerde vacaturesites.

Geloof het of niet: bij het CVA kan je terecht voor een intensieve opleiding op maat die leidt naar een van bovenstaande knelpuntberoepen. Om jou helemaal te overtuigen van de kwaliteit die het CVA levert, bieden wij jou een gratis proefhoofdstuk aan, zodat je een beeld krijgt van de leerstof. Wil je liever het hele cursusmateriaal inkijken? Kom dan zeker eens langs op een van onze secretariaten. Onze opleidingsconsulenten staan je graag te woord. Tot dan!


relatedBlogs

Carrièrebepalende skills zorgen voor een rooskleurige toekomst

CVA, het perfecte opstapje naar een mooie toekomst!

Volg het voordeligste pad naar jouw droomcarrièrepreviousLabel

Oud-student Geert blikt tevreden terug op zijn opleiding ‘Personal Coach’

nextLabel

Word jij de nieuwe Instagram influencer?

mostRead


Misvattingen over balanslezen

25/07/2018

Onbelast bijverdienen? Doe snel en eenvoudig aangifte bij de RSZ!

09/07/2018

Een opleiding volgen aan onze school? Zij zijn enthousiast!

08/08/2019

relatedCourses


Elektricien

Bereid je in 12 lessen voor op een nieuwe carrière als professioneel elektricien.

Kok - Restauranthouder

Kies nu voor de praktijkgerichte cursus Kok - Restauranthouder!

Administratief Medewerker

Volg de thuisstudie Administratief Medewerker en behaal al in enkele maanden jouw diploma!

Administratieve Freelancer

Is het tijd om je passie volgen? Start met de cursus Administratieve Freelancer.

Elektricien

De perfecte opleiding om je voor te bereiden op het examen voor een vestigingsattest.

studyCategories


Administratie & Onthaal

Koken & Bakken

Kinderverzorging & Opvoeding

Bouw & Renovatie

blogTags


SchrijnwerkerKokNannyKinderopvangElektricienOpticienKnelpuntberoepenCarrièreAdviesAdministratief bediende

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0