Studeren in de zomer: een verstandige keuze

01/03/2023 Thomas Verlinden

De zomer staat voor zon, welverdiende rust en ontspanning. Kies je er toch voor om in juli en augustus verder te studeren? Dan ga je een productieve tijd tegemoet! In dit blog ontdek je acht voordelen van een zomercursus. Een snellere studievoortgang, een verminderde werkdruk tijdens het academiejaar en een breder kennisveld ... Kortom, een zomercursus is de perfecte keuze voor je persoonlijke en professionele toekomst:
 
- Versnel je studievoortgang: Wil je sneller vooruitgang boeken in je studie? Spendeer dan een deel van je vrije tijd aan studeren. Tijdens de zomer zijn er nu eenmaal minder afleidingen en sociale verplichtingen die je studietijd verstoren. Focus daarom tijdens de zomermaanden wekelijks een paar uur op je cursus van Summerschool en behaal nog voor de start van het nieuwe schooljaar je diploma. Zo bereik je al je doelen in een handomdraai! 
 
Verminder je werklast: Ben je van plan om na de zomer een zware hogere opleiding te volgen? Dan vormt een zomercursus de ideale voorbereiding op de moeilijkste vakken van die hogere opleiding. Op die manier komt er tijdens het schooljaar meer tijd vrij voor andere vakken, buitenschoolse activiteiten en me-time
 
- Ontwikkel nieuwe vaardigheden: Besteed je vrije tijd nuttig en leer een nieuwe taal, verdiep je in een cursus persoonlijke ontwikkeling of volg je passie voor een nieuwe kunstdiscipline. Deze vaardigheden komen ongetwijfeld nog van pas in je carrière en privéleven.
 

- ;Plan volgens je eigen agenda: Onze flexibele zomercursussen komen tegemoet aan jouw drukke agenda. Zo bieden we cursussen op verschillende tijdstippen aan: op weekdagen, in de ochtend, 's avonds of zelfs in het weekend. Zo volg je onze zomercursussen helemaal in je eigen tempo! Met slechts een paar wekelijkse uren in onze klaslokalen behaal je in september al je diploma. En dat allemaal terwijl je alsnog van je vakantieplannen geniet! Spreek dus af met je familie, ga lekker sporten of ontmoet je medestudenten op café ... Alles is mogelijk in combinatie met onze groepslessen! Volg je onze cursussen liever online? Ga dan voor onze Virtual Classes. Tijdens deze cursussen krijg je via Zoom les van een ervaren docent in een kleine groep studenten. Zo geniet je van thuis uit van de interactie met je docent en medestudenten.

 

 

Verbeter je zelfvertrouwen: Je zelfvertrouwen en eigenwaarde krijgen meteen een boost wanneer je jouw persoonlijke leerdoelen bereikt en zichtbaar vooruitgang boekt. Zo ben je beter voorbereid om toekomstige uitdagingen zelfzeker aan te gaan. 

Ontmoet nieuwe vrienden: Een zomercursus is de ideale gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten, vriendschapsbanden te smeden en je netwerk uit de breiden. Je leert immers andere studenten met dezelfde interesses en leerdoelen kennen. Dat is zowel stimulerend als inspirerend

Bereid je voor op ingangsexamens: Voor sommige hogere studies moet je eerst een ingangsexamen afleggen alvorens je mag starten. De zomer is dan ook dé ideale periode om jezelf voor te bereiden op dit ingangsexamen. Dankzij onze flexibele studiemethodes en jouw nieuwe kennis en vaardigheden slaag je gegarandeerd! 

Bespaar geld: Volg een versnelde zomercursus bij de Summerschool en geniet van prijzen die voordeliger zijn dan die van het traditionele onderwijs. Zo bespaar je tijd... en geld!

 

 

Kortom, een zomercursus is de ideale activiteit om je horizon te verbreden en nieuwe vaardigheden te verwerven. Maar ontspanning is minstens even belangrijk als inspanning. Het is dan ook belangrijk om efficiënt om te springen met je beschikbare tijd. Daarom kies je bij Summerschool uit verschillende flexibele studiemethodes die aansluiten bij jouw opleidingsniveau, leerdoelen en beschikbaarheid. Zo maak je de ideale combinatie tussen business en pleasure


relatedBlogs

Mythe of feit: de waarde van jouw diploma

Studente in de kijker: Katrien Van Ghelewe

Groei samen met je werknemers richting succes


previousLabel

Groei samen met je werknemers richting succes

nextLabel

Vijf stappen om je eigen zaak te starten

mostRead


Misvattingen over balanslezen

25/07/2018

Onbelast bijverdienen? Doe snel en eenvoudig aangifte bij de RSZ!

09/07/2018

Een opleiding volgen aan onze school? Zij zijn enthousiast!

08/08/2019

blogTags


GroepslesVirtual classSummerschoolZomerSummerZomercursusZomeropleidingZomerstudieVoordelenOnderwijsAvondschoolSchoolSnelCursusOpleidingStudie

blogShare