Oud-student Geert blikt tevreden terug op zijn opleiding ‘Personal Coach’

16/10/2020 Thomas Verlinden

Het Centrum voor Afstandsonderwijs is een internationaal gerenommeerd instituut. Jaarlijks schrijven heel wat buitenlandse studenten zich dan ook in voor een van onze opleidingen. Ook Geert Gielissen (55) uit Nederland besloot om over de landsgrenzen heen een opleiding ‘Personal Coach’ te volgen. Intussen rondde hij de opleiding succesvol af, en vond hij een job als coach bij de Stichting Maatschappelijke Opvang in Helmond. Hij blikt graag terug op zijn ervaringen bij het CVA.

“Enige tijd geleden heb ik mijn opleiding Personal Coach met vrucht beëindigd. Ik koos bewust voor afstandsonderwijs, omdat ik op die manier vrij was van bepaalde structuren en tijdstippen die vaak samengaan met klassikaal onderwijs. Door een opleiding op afstand te volgen, studeerde ik op de tijdstippen die voor mij het best schikten, maar kon ik ook mijn eigen planning maken. Een enorm voordeel dus!”

“De studie aan het CVA heb ik als positief ervaren. De toewijzing van een persoonlijk docent werkt stimulerend. Je kunt overleggen, advies inwinnen of om toelichting vragen op de momenten dat het nodig is. Zo’n vast aanspreekpunt is dus zeker een voordeel wanneer je even raad nodig hebt. De begeleiding van mijn docente, Karen Van Hoye, was vakkundig en ‘to the point’. Ze was professioneel en meedenkend, precies wat ik van een docent verwacht.”

Naast de begeleiding van de docent kan je bij het CVA ook terecht bij de administratief medewerkers wanneer je bijvoorbeeld een stage wil volgen, of een examen wil inplannen. Ook over die service was Geert erg tevreden. “Wanneer je aan het CVA wilt gaan studeren, ben je verzekerd van een goed team. Ze begrijpen hun vak en verstrekken professioneel advies. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is aanbevelingswaardig. Ik ben heel tevreden met mijn opleiding. Het heeft me veel bijgebracht, zowel qua inhoud als persoonlijk. Zo heeft mijn studie mijn gevoel voor verantwoordelijkheid en mijn zelfvertrouwen gesterkt.”

Intussen is Geert al even actief in de sportsector. Hij verzorgt sportlessen voor de Stichting Maatschappelijke Opvang in Helmond, Nederland. Deze organisatie begeleidt onder andere mensen met een sociaal gevoelige achtergrond door middel van diverse trajecten. Hiervoor werken ze samen met andere sectoren, zoals bijvoorbeeld de geestelijke gezondheidszorg en het onderwijs. Op die manier bieden zij ondersteuning op het gebied van bijvoorbeeld wonen en werken, en geven zij hun cliënten een betere aansluiting op de samenleving.

“Gezien de diversiteit van de deelnemers aan de sportieve activiteiten, is de opleiding Personal Coach een waardevolle aanvulling op mijn eerder opgedane kennis en ervaring. Een coach spitst zich toe op het individu, zodat het in staat is op maat gesneden programma’s samen te stellen. Voordelen in overvloed: bekendheid met de achtergrond van de cliënt, weten hoe te motiveren, persoonlijke schema’s en adviezen uitwerken én toepassen, maar vooral: mensen met plezier in beweging krijgen en houden. Immers, wanneer je pret aan iets beleeft, motiveer je jezelf!”

Wil jij, net als Geert, aan de slag als Personal Coach? Schrijf je dan snel in en begin meteen te werken aan je nieuwe toekomst!


cpSkillsAndSkills

 • Een intakegesprek voeren waarbij je de verwachtingen van de klant perfect afstelt op de fysieke mogelijkheden
 • Een persoonlijk trainingsplan op maat opstellen, bijsturen en beoordelen
 • Gepast voedingsadvies, gerichte feedback en psychologische ondersteuning bieden aan klanten


Personal Coach, aProfession

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

cpLiPracticalInfo

 • Diploma
 • courseTypeH
 • 3-6 months
 • 412.00

cContent

 • Je doelgroepen als personal coach
 • Fysieke activiteit en gezondheid
 • Anatomie en fysiologie van het bewegend lichaam
 • Individuele trainingsschema’s opstellen
 • Gepersonaliseerde voedingsschema’s ontwikkelen
 • De personal coach als psycholoog
 • Functionele trainingstechnieken
 • Stressreductie, afslanking en spieropbouw
 • Starten als zelfstandig personal trainer

blogAvailable


relatedBlogs

Carrièrebepalende skills zorgen voor een rooskleurige toekomst

Belastingsvoordeel bij elke aannemer

Mythe of feit: de waarde van jouw diplomapreviousLabel

Oud-studente Ingrid wint eerste prijs bij schrijfwedstrijd

nextLabel

Kies een beroep dat bij jou past!

relatedCourses


Personal Coach

Schrijf je in voor deze praktijkgerichte opleiding en ontdek alles over personal coaching.

courseMaterial


BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

studyCategories


Sport

Persoonlijke Ontwikkeling

Coaching

blogTags


Personal coachPersonal trainerGezondheidSportConditieVermagerenAfvallenBewegingsdeskundigeTrainingsadviesUithoudingsvermogenTrainingsleerThuisstudieVolwassenenonderwijs

mostRead


Misvattingen over balanslezen

25/07/2018

Onbelast bijverdienen? Doe snel en eenvoudig aangifte bij de RSZ!

09/07/2018

Een opleiding volgen aan onze school? Zij zijn enthousiast!

08/08/2019

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0