Start met het avontuur van je leven

Om een eigen bedrijf op te bouwen, heb je verschillende bouwstenen nodig. Hoe promoot ik een idee? Hoe vind ik mijn eerste klant? Welke prijssetting neem ik? Welke opleidingen volg ik om mij te specialiseren in mijn vak? Hoe onderscheid ik mezelf van de concurrentie? Om jou zo goed mogelijk te begeleiden bij de start van jouw onderneming, zetten we hier de belangrijkste bouwstenen uiteen.


Inzicht in marketing

Marketing is onlosmakelijk verbonden met bedrijfsbeheer. Deze bouwsteen zorgt ervoor dat mensen zich bewust worden van jouw product of dienst en jij bijgevolg een klantenbestand uitbouwt.

Financiële kennis

Maak een financieel plan aan het begin van jouw avontuur. Dat plan bestudeert de verwachte inkomsten en uitgaven van jouw onderneming en is bij de opstart wettelijk verplicht.

Managementskills

Om je eigen onderneming op te starten en te onderhouden heb je voldoende managementskills nodig.

People skills

De medewerkers maken de onderneming. Verdiep je in doeltreffende people skills om ze te verenigen rond je bedrijfswaarden en -activiteiten.

Kennis van boekhouden

Elke onderneming is wettelijk verplicht een boekhouding bij te houden. Als starter zit je dus best samen met een professioneel boekhouder om de juridische kant van dit verhaal te bespreken.

Formaliteiten

Als startend ondernemer dien je rekening te houden met een aantal administratieve formaliteiten. Die gaan van de naam van je bedrijf en je ondernemingsnummer tot vergunningen en bijdragen.

Online knowhow

Om in de gedigitaliseerde maatschappij van vandaag een relevante speler te zijn, is kennis van ICT en webdevelopment een absolute must.

De juiste drijfveer

Een goede drijfveer ligt mee aan de basis van een succesvolle zaak.


Effectieve verkooptechniek

De verkoopstrategie die je gebruikt, is van cruciaal belang bij de start van je bedrijf. Effectieve verkooptechnieken verhogen de totale omzet met 56%.


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0