Coaching/Kinderen en opvoeding

Kinderen en opvoeding

Een goede opvoeding is belangrijk. Maar hoe begin je daar als ouder aan? Steeds meer onder hen gaan aankloppen bij een coach. Een coach heeft unieke inzichten in de psychologie van het kind en weet perfect hoe je best op elke situatie reageert. Klaar om je bij te scholen?

les van opvoedingsexperts

kinderen beter begrijpen

coaching van ouders

de beste opvoedingstechnieken

inzicht in het kinderbrein

focus op groei

alles over kinderpsychologie

van baby tot volwassene

begeleiding in elke levensfase

ontwikkeling écht begrijpen


allCoursesWithinSubtheme Kinderen en opvoeding

Opvoedingscoach

Psychologie van het Kind

Psychologie van het Kind, cpProfessionWithFuture

Volg de up-to-date virtual class Psychologie van het Kind!


beSureOfYourFuture

Opvoedingscoaching zit in de lift. Ouders zitten met heel wat vragen over de opvoeding van hun kinderen. Daarbovenop hebben heel wat kinderen ook extra aandacht nodig. Een coach die in kinderpsychologie gespecialiseerd is, is de oplossing. Steeds meer mensen vinden dan ook hun weg naar hen. Jij kan daar bij helpen. Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten.

Toen onze zoon met ADHD werd gediagnosticeerd, wisten we eigenlijk niet zo goed wat dat betekende. En wat dat zou betekenen voor onze gezinssituatie. Na wat rondvragen kwamen we bij een expert terecht. Hij had zich via afstandsonderwijs gespecialiseerd in de materie. Wat een verademing. Wat ooit eng was, werd heel helder. Als ouder zit je altijd met veel zorgen, maar dankzij de coaching werder die zorgen toch deels weggenomen. We raden iedereen zo’n coach aan. - employerSpeaks

Opvoedingscoach

trendsCapitalized

Er is een duidelijk trend bij ouders merkbaar. Ze zijn meer hands-on dan ooit tevoren. Ze zijn ook beter geïnformeerd. Maar al die informatie roept heel wat vragen op. Als expert in opvoeding schep je dus eerst en vooral heel wat duidelijkheid. Je stelt gerust en gaat samen aan de slag om een gezonde thuissituatie te creëren en onderhouden.

Kinderen en opvoeding, hundredPercentOfTheTime

Robotica en technologie proberen de gaten op te vullen waar ouders tekortschieten. Toch zijn ze een heel onpersoonlijk alternatief. En dat heeft gevolgen voor de ontwikkeling van het kind. Het beste wat je als ouder kan doen, is geïnformeerd blijven. Een goede coach helpt je hier graag bij. Het is een luisterend oor voor jou als ouder, maar hij of zij komt ook met een hands-on aanpak voor je kind. Het is de taak van een opvoedingscoach om je te helpen bij het creëren van een gezonde thuissituatie.

Als leerkracht en klastitularis kwam ik altijd al in aanraking met vele verschillende kinderen. Sommige hadden extra aandacht nodig en dat was niet altijd makkelijk om in te schatten. Dankzij mijn extra opleiding sta ik nu sterker in mijn schoenen. Het helpt me dagelijks. Eigenlijk zou elke leerkracht zich moeten specialiseren. En zich moeten blijven bijscholen als opvoedingscoach. Voor zichzelf, maar ook voor de kinderen die de ouders ons dagelijks toevertrouwen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De opleidingen tot opvoedingscoach groeien. We merken dat de interesse groot is. Niet enkel voor coaches, maar ook veel ouders vinden hun weg naar onze lessen. Daarnaast is er ook een groeiende groep leerkrachten die zich wil bijscholen. Ook interesse? Dan kan je je vandaag nog makkelijk en snel inschrijven.

niceToKnowHeader

  • Ongeveer 1 op de 68 kinderen lijdt aan een autismespectrumstoornis.
  • Jongens worden tot drie keer vaker gediagnosticeerd met ADHD.
  • Kinderen en volwassenen redeneren en denken op dezelfde manier.
  • Wanneer je voor het eerst ouder wordt, is de kans groot dat je je eigen ouders gaat imiteren voor de opvoeding van je eigen kind.