ICT & Webdevelopment/Grafische software

Grafische software

Ben jij ook creatief aangelegd en wil je professioneel leren werken met grafische programma's? Wacht dan niet langer om je carrière grafisch vorm te geven met een opleiding uit het subthema grafische software!

Je leert alles over ontwerpen en grafisch vormgeven. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

waardevol diploma

praktijkgericht

persoonlijke begeleiding

up-to-date cursusmateriaal

incl online leeromgeving

met digitaal leerplatform

alles over grafisch ontwerpen

les van vakexperten

voor beginners en gevorderden

geen voorkennis nodig


allCoursesWithinSubtheme Grafische software

Grafische software

Dreamweaver

Dreamweaver, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de boeiende cursus Dreamweaver en bouw je expertise uit.

availableVia

Grafische software

Grafisch Vormgever Allround

Grafisch Vormgever Allround, cpProfessionWithFuture

Volg deze opleiding en word een krak in je vak als Grafisch Vormgever.


beSureOfYourFuture

De grafische sector bloeit! Elk bedrijf heeft tegenwoordig nood aan een artistiek en creatief talent om websites, magazines, folders, bedrijfsfilms of ander marketingmiddels vorm te geven. Met een opleiding uit het subthema grafisch ontwerp leer je alle tools om je carrière echt vorm te gaan geven! Na het volgen van een opleiding uit het subthema grafisch ontwerpen ga je aan de slag in de grafische sector. Zijn multimedia je ding? Dan maak jij straks video's of animaties in een reclamebureau. Gaat je interesse meer uit naar print? Dan kan je ontwerper worden van een hip en trendy magazine. Je kan natuurlijk ook altijd zelfstandig aan de slag gaan en werken voor verschillende opdrachtgevers.

"Als je als grafisch vormgever aan de slag wil is het echt wel belangrijk om het Adobe pakket goed onder de knie te hebben, dat is ontzettend belangrijk. Waar vaak niet aan gedacht wordt is de  communicatie, dat is ook ontzettend belangrijk om goede gesprekken aan te gaan met je klanten. Met grafisch ontwerpen moet je non-stop bezig zijn." - employerSpeaks

Grafische software

trendsCapitalized

Ook in de wereld van grafisch ontwerp veranderen trends om de haverklap. Alle graphic designers houden deze trends nauwlettend in het oog om volledig mee te zijn op de markt. 3D en realisme krijgen bijvoorbeeld een grote opkomst. Dankzij verschillende software wordt het steeds makkelijker om grafische 3D-designs te creëren. Om nog creatiever te worden mixen designers deze trend steeds meer met realisme; bijvoorbeeld door de illustratie in een foto te plaatsen. Monotone designs zijn tegenwoordig  ‘saai’. De laatste jaren komen gradients op om het geheel speelser en levendiger te maken. Omdat de trend al een aantal jaar bestaat, zien we dat er steeds meer gevarieerd wordt in de manier waarop het gebruikt wordt. Niet langer zijn het enkel twee kleuren, maar drie of zelfs meer. Als professioneel grafisch ontwerper surf jij binnenkort mee op deze hippe trends!

Grafische software, hundredPercentOfTheTime

Er zullen er steeds meer 3D-printers op de markt komen en de markt zal ongeveer met 30% stijgen. Er ontstaat hierdoor een hele nieuwe situatie. De taak van de grafische vormgevers is het promoten van het 3D-printen. Er zal ook een verschuiving plaatsvinden naar data. Ook in de grafische sector zal er veel meer met data gewerkt worden, waardoor er nog meer met machines gewerkt zal worden.

"Heel lang geleden toen ik de overgang maakte van het kleuter- naar het lagere onderwijs had mijn moeder me meegenomen voor de inschrijving. Ik kreeg van de toenmalige directeur na het invullen van de papierwinkel mijn allereerste Zonnestraaltje cadeau. Op de cover stond een uil die op muisjes jaagde. Ik kan het me nog zo voor de geest halen. Ik vond dat toen zo mooi dat ik dacht ‘Dàt wil ik later ook doen’. En kijk, het is dan (eindelijk) zover. Vorige week ontving ik een email met de vraag of ik interesse zou hebben om voor uitgeverij Averbode te werken. Lang heb ik daar niet over moeten nadenken." - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De opleidingen zijn stuk voor stuk heel praktijkgericht. Je leert echt hoe je inspiratie haalt uit dagdagelijkse dingen. De docenten zorgen voor heel wat praktijkopdrachten waarin je ontwerpen maakt voor drukklare advertenties voor tijdschriften, reclamefolders etc... Je hebt dus geen voorkennis nodig om deze opleiding te volgen. Haal het creatieve uit jezelf en schrijf je in!

niceToKnowHeader

  • Wist je dat de Amerikaan William Addison Dwiggins de term grafisch ontwerpen bedacht in 1922? Hij was onder andere een lettertype ontwerper, kalligraaf en boek ontwerper.
  • Al na de Tweede Wereldoorlog werd grafisch ontwerp gebruikt voor professionele doeleinden.
  • Wist je dat de Egyptenaren vaak aangehaald worden als de eerste echte logo-designers?
  • Wist je dat de beroemde surrealistische schilder Salvador Dali in 1969 het nieuwe Chupa Chups logo ontworpen heeft?

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-