Retail & Detailhandel/Horecazaak starten

Horecazaak starten

Een eigen horecazaak starten staat gelijk aan ondernemen. Van een goed ondernemingsplan tot de noodzakelijke vergunningen: ze zijn stuk voor stuk cruciaal om de kassa te laten rinkelen. Wil jij ook de lakens gaan uitdelen in je eigen horecazaak? Bekijk dan de opleidingen in de subcategorie horecazaak starten.

Je leert alles wat je moet weten om een eigen zaak te starten. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

waardevol diploma

noodzakelijke kennis

persoonlijke begeleiding

alle tips & tricks

praktijkgerichte opleidingen

alles over een eigen zaak

alles over horeca

incl. online lesmateriaal

veel toekomstmogelijkheden

met digitaal leerplatform

snel de basis leren


allCoursesWithinSubtheme Horecazaak starten

horecazaak starten

Barista Advanced

Barista Advanced, stoom je klaar tot expert

Behaal je diploma Barista Advanced en ga professioneel aan de slag.

availableVia


beSureOfYourFuture

Ook wie een horeca onderneming start is onderhevig aan heel wat reguleringen, maar laat dat je vooral niet afschrikken om je eigen horecazaak te starten. Wanneer we een horeca onderneming starten, zijn we onderhevig aan strikte regulering. Meer dan bij andere ondernemingen zijn er bovendien heel wat risico’s verbonden aan een horecazaak beginnen. Van een goed ondernemingsplan tot de noodzakelijke vergunningen. Om de kassa te doen rinkelen heb je er een uitgebreide kennis van nodig. Je weet perfect hoe je van A-Z je een eigen succesvolle horecazaak opstart en je weet aan welke stappen je aandacht moet besteden. Je kent je weg in een doolhof van vergunningen en regels die door de overheid worden opgelegd. Bovendien leer je eigen ideeën ten uitvoer brengen in de fascinerende wereld van de horeca en ben je in staat je zaak te onderscheiden van anderen. Klaar voor? Begin dan nu aan je eigen horecazaak!

"De horeca verbetert écht je algemene skills en sociale vaardigheden op elk gebied. Je leert dealen met lastige mensen, mensen die niet tevreden zijn en nog met vele andere varianten. Door dit mee te maken, leer je alleen maar sterker in je schoenen staan. Je wordt er echt een sterker persoon van. Bovendien kan je de ondernemer in jezelf volledig los laten, want je bent je eigen baas. " - employerSpeaks

horecazaak starten

trendsCapitalized

Je leven is te kort om je dromen te laten liggen. Droom je er dus van om een eigen horecazaak te beginnen? Wacht dan niet langer en vlieg er vandaag in! Je bent eigen baas en je doet wat je zelf wilt. Onderscheid jezelf van anderen met je eigen creativiteit, concept en keuken. Elke dag opnieuw ontmoet je nieuwe mensen die je blij kan maken met je eigen idee. Je brengt mensen samen en dat is écht kicken! Het aantal startende ondernemingen in de horeca is de laatste jaren enorm toegenomen. Dat is zeker een positieve evolutie.

Horecazaak starten, hundredPercentOfTheTime

Tegenwoordig kan je met je eigen horecazaak heel veel verschillende kanten uit. Heb je bijvoorbeeld een knotsgek of innovatief concept? Op de horecamarkt is er altijd plaats voor nieuwe ideeën. Kijk bijvoorbeeld naar de opkomst van foodhalls: verzamelingen van kleine, lokaal ontwikkelde restaurantconcepten of ronduit nieuwe creaties die voortkomen uit de hoofden van lokale chefs of startende ondernemers en restauranteurs. Denk ook zeker aan de hippe foodtrucks: mobiele restaurants op wielen. Eten en service blijven natuurlijk van prioriteit bij een horecazaak, maar met de laatste technologische ontwikkelingen kan je ook heel veel nieuwe kanten uit met je zaak. Je kan je bijvoorbeeld onderscheiden met een eigen exclusieve webshop, digitaal menu of reservatieplatform. De mogelijkheden zijn eindeloos!

"Ik doe mijn job ontzettend graag. Het helpen van gasten zorgde ervoor dat mijn werkhouding positief verbeterd wordt. Ook al is het druk in de zaak en gaan er dingen fout, zolang je maar positief contact hebt met de gast en deze niets van de uitdagingen door heeft. Het is in deze tijden best een uitdaging om een eigen zaak te runnen, maar dat maakt het net zo boeiend." - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

"Veel mensen beginnen spontaan en uit het niets een eigen zaak op te richten, zonder goede voorbereidingen te treffen. Dat is absoluut niet slim. Je hebt heel wat vergunningen nodig om een horecazaak te starten. Bovendien zijn een aantal criteria en vergunningen specifiek per gemeente waar je je zaak vestigt. Er doen zich vast ook een heel aantal zaken voor waar je niet aan gedacht had... Met een opleiding zit je dus sowieso goed om de nodige basis op te doen en je eigen zaak uit de grond te stampen!"

niceToKnowHeader

  • Horeca is een boeiende wereld: Je hebt divers werk met een afwisselend takenpakket. Van opbouw tot sluit, van gastvrij zijn tot last minute uitdagingen oplossen. Jij kunt zo goed inspelen op wensen en klachten van de gast, dat deze altijd met een glimlach naar buiten loopt. En dat is zeker niet voor iedereen weggelegd.
  • Je kunt je passie kwijt in je beroep en dat geeft energie.
  • Horecawerk staat goed op je cv: je bent een werkpaard! Daarnaast ben je ook in vele markten thuis.
  • Elke dag maak je mensen gelukkig en doe je mensen genieten.